Nieuwsberichten GiB

Nieuwsberichten GiB

GiB wil Grobbendonk en Bouwel in Beweging zetten

PolitiekPosted by GiB Fri, June 30, 2017 12:14:57

Grobbendonk 31/07/2017
Dirk Van Gorp - Het Laatste Nieuws
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-grobbendonk/gib-wil-grobbendonk-in-beweging-zetten-a3118910/

Met Gemeente in Beweging (GiB) krijgt Grobbendonk een nieuwe partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Onafhankelijk van nationale partijpolitiek wil een verjongde ploeg zich inzetten voor de inwoners. "We trekken de volgende maanden met een enquête naar onze burgers om te horen waar de prioriteiten voor de gemeente liggen."

Heel wat gezichten van oppositiepartij Open Vld-Grobos waren aanwezig op de persconferentie van GiB. Liberale raadsleden als Martine Taelman, Paul Van Rompaey of Ulrik Anthonis zullen ook op de lijst van de nieuwe partij opkomen, maar het zijn vooral de jonge gezichten waarmee GiB wil uitpakken. De initiatiefnemers willen GiB niet lanceren als een uitgesproken liberale partij, wel als een onafhankelijke partij met nieuwe gezichten.

Eén van die relatief nieuwe gezichten is de lijsttrekster, de 32-jarige Marianne Verhaert, die vandaag voor de liberalen zetelt als OCMW-raadslid. "Ik ben afgestudeerd als industrieel ingenieur Bouwkunde en werk vandaag bij Aquafin, waar ik werk aan infrastructuur. Ik ben bezig met dossiers in verband met wegen, riolering of fietspaden", vertelt Marianne. "Ik wil meehelpen aan een nieuwe wind voor de gemeente en zal de komende maanden inzetten op projecten die iedereen aanbelangen."

Enquête
GiB lanceert een grote enquête waarmee de partij alle inwoners van Grobbendonk en Bouwel wil bevragen. Op die manier wil de nieuwe partij een beeld krijgen over de pijnpunten in de gemeente en op basis van de resultaten zal een verkiezingsprogramma worden samengesteld. "We zien dat er heel wat uitdagingen zijn waarop de huidige coalitie (N-VA, sp.a en CD&V, red.) geen antwoorden heeft. Er is vaak geen eensgezindheid bij de partijen en in heel wat dossiers is onze gemeente er deze legislatuur niet vooruit gegaan", meent raadslid Martine Taelman. Ze verwijst onder meer naar de stuurloosheid van het OCMW. Eind vorig jaar stuurde de OCMW-raad de toenmalige secretaris Jan Sledsens naar huis op basis van problemen op de werkvloer. De man mocht echter wel thuis blijven met behoud van loon en pensioenrechten, met een kostenplaatje van 1 miljoen euro voor de gemeente tot gevolg.

Twisten en getreuzel
Hoewel gouverneur Cathy Berx de beslissing van het gemeentebestuur om Sledsens betaald thuis te laten zitten geschorst heeft, is de zaak nog niet afgerond. "Zo zijn er verscheidene dossiers waarin door onderlinge twisten of getreuzel niet meer verder gewerkt wordt", vervolgt Marianne Verhaert. "Wij willen op een positieve manier de problemen aanpakken en vooruit werken."

Marianne krijgt op de lijst het gezelschap van verscheidene nieuwe gezichten. Zo hebben ook student Brent Wouters (21) en Annemie Cavens (57) zich al bij de lijst gevoegd. De verdeling van de plaatsen en het concrete verkiezingsprogramma van GiB worden volgend jaar precies ingevuld.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.gib.be/#post0