Nieuwsberichten GiB

Nieuwsberichten GiB

GiB wil actie tegen zwerfvuil

PolitiekPosted by GiB Fri, June 30, 2017 12:27:44
25/04/2017
Marc Peeters - Gazet Van Antwerpen
http://www.gva.be/cnt/blmpe_02850465/gib-wil-actie-tegen-zwerfvuil

GROBBENDONK - "Grobbendonk en Bouwel kennen jammer genoeg een probleem van zwerfvuil". Dat is alvast de mening van de nieuwe politieke familie GiB (Gemeente in Beweging). De mandatarissen van Open Vld-Grobos beslisten voortaan initiatieven te zullen ontwikkelen in naam van GiB

GiB is er van overtuigd dat - mits een sensibiliseringscampagne rond zwerfvuil- veel kan opgelost worden. "Naar analogie met Limburg, die in samenwerking met OVAM massaal hun burgers hebben opgeroepen om zwerfvuil aan te pakken, zou ook Grobbendonk iets kunnen ondernemen", klinkt het.

Limburg introduceerde de ‘claimkaart’, waarbij een individu, een straat of een buurt een plekje in de gemeente kan ‘claimen’ om voortaan netjes te houden. Het sensibiliserende karakter van zwerfvuil opruimen is niet te onderschatten: zo een voorbeeld wordt gevolgd en achteloze wegwerpers gaan tweemaal nadenken alvorens ze weer een blikje in de berm gooien.

"Ook de gemeente kan natuurlijk haar verantwoordelijkheid nemen. Het is een én-én verhaal. De gemeente zou vb ook (jeugd)verenigingen kunnen betrekken in de strijd tegen zwerfvuil."  • Comments(0)